Helen venturesin tavoitteena on kiihdyttää koko alan murrosta

Helen Oy on käynnistänyt uuden Helen Ventures -sijoitustoiminnan, jonka tavoitteena on kiihdyttää energia-alan murrosta yhdessä start-up-kumppaneiden kanssa. Helen Ventures on strateginen sijoittaja, joka tukee energia-alaa ravistelevia ja uudistavia kasvuyrityksiä. Helenin sijoitus on suuruusluokaltaan 50 miljoonaa euroa.

Helen Ventures on sitoutunut pitkäaikaiseen kumppanuuteen. Se keskittyy yrityksiin ja teknologioihin, jotka ovat siemenvaiheessa tai jo hieman pidemmällä kasvussaan ja joilla on vahva visio, innovatiivisia ratkaisuja ja selkeää kasvupotentiaalia. Helen Venturesia johtaa Terhi Vapola, jolla on mittava ja monipuolinen kokemus sijoittamisesta kasvuyhtiöihin, teknologia-alan innovaatioista ja start-up-maailmasta.

”Etsimme kumppaneita avoimesti ja ennakkoluulottomasti. Kiinnostavia uusia aloitteita voi löytyä niin energiaan liittyvistä teknologioista, digitalisaatiosta kuin kiertotaloudestakin. Kaikkia yhdistää kuitenkin mahdollisuus luoda yhä älykkäämpiä ja puhtaampia energiaratkaisuja. Yhdessä kumppaneidemme kanssa haluamme kiihdyttää koko alan murrosta”, kertoo Vapola.

Kumppaneilleen Helen Ventures tarjoaa pitkäjänteistä rahoitusta, käytännön tukea ja verkostoja sekä alustan yhteiselle innovoinnille. Helenin kautta start-upeilla on myös ketterä mahdollisuus pilotoida energia-alaa mullistavia uudistuksia sekä saada yhteys jopa puoleen miljoonaan asiakkaaseen. Yhteensä Helen tavoittaa 1,7 miljoonaa suomalaista.

”Rohkeiden ajatusten toteuttaminen tarvitsee rahoituksen lisäksi kokeilu- ja kasvualustan liiketoiminnalle. Uuden luominen vaatii kokeiluja ja tekemällä oppimista. Me autamme luomaan ympäristön, jossa uraauurtavat ideat voivat kasvaa suuriksi teoiksi”, Vapola sanoo.

Kohti hiilineutraalia energiaa

Helen Venturesin perustaminen ja yhteistyö kasvuyritysten kanssa on Helenille merkittävä askel matkalla kohti hiilineutraalia energiaa. Myös kumppaniverkoston kasvattaminen ja kasvuyrityksiin sijoittaminen sekä rohkeampi ja ketterämpi toiminta kumpuavat yhtiön strategisista tavoitteista.

”Haluamme luoda yhä puhtaamman, joustavamman ja älykkäämmän energiajärjestelmän. Yhteistyö kasvuyritysten kanssa auttaa laajentamaan omaa horisonttiamme ja tuo nopeutta, ketteryyttä ja uusia avauksia, joita emme löytäisi yksin. Helen puolestaan tarjoaa kumppaneille vankan perustan, josta ponnistaa kohti uudenlaisia energiaratkaisuja”, sanoo Helenin toimitusjohtaja Pekka Manninen.

”Ilmastonmuutoksen myötä koko energia-ala on historiansa suurimpien kysymysten ja muutosten kynnyksellä. Tässä murroksessa me haluamme toimia alan edelläkävijänä”, Manninen sanoo.

Lisätiedot: Terhi Vapola, johtaja, Helen Ventures, p. 040 803 6407, terhi.vapola@helen.fi


Helen Oy tarjoaa helpompaa ja mutkattomampaa arkea lähes 500 000 asiakkaalle Suomessa. Lämmön, jäähdytyksen ja sähkön lisäksi tarjoamme ratkaisuja alueelliseen ja uusiutuvaan energiaan, älykkäisiin kiinteistöihin sekä sähköiseen liikenteeseen. Kehitämme fiksumpaa hiilineutraalia energiajärjestelmää, jonka avulla jokainen voi tuottaa, käyttää ja säästää energiaa ympäristöä kunnioittaen. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen hiilineutraalius 2035. Yhdistetään voimat ja tehdään uuden energia-aikakauden mahdollisuuksista totta.


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.